CIC*** SOPOT

14.05.2014 00:03

 25.-27.5.2014     CIC ***     SOPOT

 

Až k severnému moru do mesta , ktoré je viac preslávené hudbou , smerovala Slovensko-česká ekipa na trojhviezdičkové preteky do Sopotu.

 

Po dlhej ceste , naši jazdci Patrik EIBNER s trakénskou 10 ročnou kobylkou BLUE GIRL reprezentujúci klub Bratislava Ile Flottante a Martin MAIVALD s 13 ročnou kobylou plemena furioso GOMBA reprezentujúcu TL Žrebčín Motešice dorazili na miesto konania.

 

Po ľahšom tréningu a krátkej príprave na prvú skúšku medzi elitou jazdcov , kde mnohí pomýšľajú nad účasťou na Svetových hrách v Normandii  bolo ťažké pomýšľať na lepší výsledok v drezúre.

Jazdiť medzi menami ako Dibowski , Osholt, Algoston-Osholt,Anderson

či Donckers , kde najlepší výsledok bol 39,0 bodu a hľadať miesto v tlačenici ,nebolo ľahké.

Premiéra pre Patrika niesla ohodnotenie známkou 71,10 bodu s Blue Girl a pre Martina s Gombou bol najhorší spoločný štart s známkou 75,90 bodu.

Pred crossom a prekážkami na dráhe dlhej 3460 metrov a stanovenom tempe 500 metrov za minutu , bolo výzvou .

Napokon z 35 dvojíc súťaž nedokončilo 10 dvojíc , pre ktoré náročnosť CIC*** znamenala koniec nádejám , a našim chlapcom sa podarilo prejsť bez penalizácie na prekážkach a malou stratou času , čo ich posunulo vyššie.

Pred parkúrom bolo potrebné zrelaxovať a dostať sa do dobrej kondície na poslednú časť  a chvíľka oddychu aj pre jazdcov a kone  padla vhod.

Nakoniec tri chyby a 12 trestných bodov pre Gombu a Martina znamenali celkové 21 miesto v celkovej klasifikácii a Blue Girl s Patrikom zaznamenali kvalifikačný výsledok 8 trestných bodov a posun na 16 priečku v celkovom hodnotení.

 

Tak ďaleko od domova  sa začala písať aj história prvého štartu Slovenského jazdca v súťaži  ***  vo Všestrannosti a prvá historická časť

kvalifikácie na WEG do Normandie 2014.....  foto v galérii.....