Zajtra na WEG finále všestrannosti.....

30.08.2014 22:09

Kto veril a držal palce...dočkal sa......

 

Tak by sa dalo pár slovami opísať počínanie česko-slovenskej dvojice v Normandii po druhom dni . Martin MAIVALD s Gombou nastúpili do drezúry v prvý deň a z krátkeho včerajšieho rozhovoru po ich zajazdení bol Martin spokojný , len ako to býva už zvykom na ,,veľkých,, podujatiach  rozhodcovský zbor rozhoduje  aj s prihliadnutím na krajinu za ktorú ten , či onen jazdec jazdí.

 

O to s väčším odhodlaním sa vybrali na prehliadku cross-country a veru bolo nad čím premýšľať. Dnes od rána celý areál zapĺňali stovky divákov a ich odhad domácich médií činil 50 000 !!!  No v takej kulise sa ,, behá,, veru dobre. 

 

Všetky prípravy od ranného kŕmenia , prípravy výstroje a samozrejme dodržania všetkých jazdeckých rituálov sa naša dvojica vybrala na trať s pevnou vôľou. A ako to dopadlo????

Nuž krátky komentár......

 

V súčasnosti má Fox-Pitt 50,3 bodu, ktorý je približne 1,7 bodu menej ako v prípade   druhej Sandry Auffarth s Opgun Louvo, ktorý šiel z prvej pozície do crossu. Radosť urobil nemeckým fanúšikom aj Michael Jung Fischerrocana s FST. Ten dosiahol s 52,3 bodu a  predbežné tretie miesto. Nemci tak vedú s prehľadom súťaže tímov.
 
Celkom 28 dvojíc sobotu náročnú časť súťaže nedokončilo. To nie je, našťastie, v prípade  Martina Maivalda s Gombou, ktorí s 159,3 bodu dokončili cross na 62. pozícii. Martin Maivald dostal 20 trestných bodov  za zastavenie a 78 za prekročenie časového limitu. Dôvod  za zastavenie vysvetlil už v priebehu súťaže: "počas crossu sme mali jeden nepríjemný kontakt s prekážkami, kde sme dostali dvacku za zastavenie.Odskok na prekážku nám vychádzal trochu z diaľky a skĺzli sme sa do skoku. To bol triplebar s vodnou priekopou. Na chvíľu sa zdalo, že kobylku noha bolí, ale rýchlo sme sa dostali  do správneho tempa , a tak sme pokračovali. V polovici trate bola trochu zahltená , terén bol naozaj mäkký, ale dokázali sme to. Ani v jednej z najťažších pasáží sme nezaváhali a na  prekážkach 29-31sme šli priamu variantu, hoci sme mali  v pláne ísť tie ľahšie z stratou času. Keď sme mali úvodný skok za sebou , tak som mal pocit, že  to zvládneme. Potlesk publika nás povzbudzoval na trati a potom som už vedel, že cieľ  je istý........povedal jazdec.
 
" Klobúk dole ,, 
 
Gomba je na tom dobre a krátko po súťaži vyzerá celkom čerstvá, takže myslím, že sme pripravení na zajtrajšok," dodal.  Ráno ich čaká druhá veterinárna kontrola a presun do Caen na vysnívané FINÁLE.
 
                                                                                                       ...držíme palce......